LU Konfūcija institūta Latvijas puses direktors Pēteris Pildegovičs. © Foto: Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

16. aprīlī Latvijas Universitātes (LU) Konfūcija institūta vadības pārstāvji Pēteris Pildegovičs un He Dun viesojās LU Cēsu filiālē, lai novada iepazīstinātu izglītības iestāžu pārstāvjus un filiāles studentus ar institūta darba niansēm.

Klātesošos skanīgā toņu valodā uzrunāja Konfūcijas institūta Ķīnas Puses direktors He Dun (He Dong), kurš ir arī Dienvidķīnas Pedagoģijas universitātes profesors. Viņš pasākuma dalībniekus iepazīstināja ar dažādām izglītojošām programmām pirmsskolas bērniem, skolēniem un arī pieaugušajiem. Profesoru iepriecināja skolotājas Santa un Elita, kuras ķīniešu valodā varēja brīvi sarunāties un uzdot viesiem sev interesējošos jautājumus. 

LU Cēsu filiāles studenti un vadība pateicas LU Konfūcija institūtam par interesanto tikšanos un piedāvāto iespēju tālākai sadarbībai ķīniešu valodas apguvē.

Par LU Konfūcija institūtu

LU Konfūcija institūts dibināts 2011. gada 4.novembrī un ir vienīgā Ķīnas Tautas Republikas pilnvarotā ķīniešu valodas un Ķīnas pētniecības iestāde Latvijā. Tā ir bezpeļņas izglītības organizācija, kuras dibināšanā piedalījusies Latvijas Universitāte un Dienvidķīnas Pedagoģiskā universitāte pēc Konfūcija institūtu Galvenās pārvaldes Haņbaņ (Hanban) iniciatīvas.

Institūts savā 13 gadu ilgajā pastāvēšanas laikā guvis ievērojamus sasniegumus ķīniešu valodas apmācībā, Ķīnas vēstures un kultūras izzināšanā un dažādu kultūras pasākumu organizēšanā, Latvijā rīkojot, piemēram, Pavasara svētkus, Lukturīšu svētkus un Rudens vidus svētkus.

Dalīties