Pēc divi ar pus gadu studijām pirmā līmeņa augstākajā studiju programmā “Pirmsskolas skolotājs” LU Cēsu filiālē 16. un 17. janvārī 83 studentes veiksmīgi aizstāvēja kvalifikācijas darbus.

Kvalifikācijas darbos tika analizētas un praktiskā darbībā ar dažāda vecuma bērniem pārbaudītas jaunākās pedagoģiskās un psiholoģiskās atziņas pētāmā jautājuma ietvaros. Temati darbiem visdažādākie: vārdu krājuma paplašināšana, lasītprasmes veicināšana, bērnu kritiskās domāšanas attīstību veicinoša mācību jomu organizācija, tautas tradīciju iepazīšana pirmsskolā un daudzi citi interesanti un aktuāli.

Astoņas studentes saņēma novērtējumu izcili, puse grupas – teicami un ļoti labi. Pārdomātās un zinātniski pamatotās kvalifikācijas darbu prezentācijas priecēja gan aizstāvēšanas komisiju, gan šo darbu vadītājus – LU Izglītības zinātņu un psiholoģijas fakultātes mācībspēkus –, gan pašas topošās pirmsskolas skolotājas. Izskanēja vēlējumi – pie sasniegtā neapstāties, bet to turpināt pētīt bakalaura studiju programmā.

Šīs divas dienas deva daudz pozitīvu emociju un prieka asaru, jo ir iegūtas profesijai nepieciešamās zināšanas un prasmes, jauni draugi, iepazītas Cēsis un arī kvalifikācija – pirmsskolas skolotājs.

 Sirsnīgs paldies visiem atsaucīgajiem fakultātes mācībspēkiem, filiāles darbiniekiem un programmas direktorei Antrai Randohai!

Dalīties