Latvijas Universitātes 79. starptautiskās zinātniskās konferences ietvaros otrdien,16. martā, notika arī reģionālā konference "Izglītības un reģionālo reformu izaicinājumi". Plenārsēdi atklāja augstskolas rektors I.Muižnieks, pēc tam savās atziņās un pieredzē dalījās visu universitātes filiāļu pārstāvēto pilsētu vadītāji. Noslēgumā runāja LU Ģeogrāfijas un Zemes zinātņu fakultātes vadošais eksperts M.Bērziņš, analizējot Latvijas iedzīvotāju izvietojuma iezīmes pēc iegūtā izglītības līmeņa. Patīkami atzīt un novērtēt, ka tūlīt aiz Latvijas galvaspilsētas Rīgas seko Cēsis, Valmiera un arī to apkārtne pēc iegūtā izglītības līmeņa.

Pēcpusdienā dalībnieki varēja pieslēgties trīs dažādām sekcijām: "Pārmaiņas mūsdienu izglītībā", "Iekļaujošā izglītība reģionu vispārizglītojošās skolās" un "Labās prakses piemēri jaunā izglītības satura īstenošanā". Daudzo referentu vidū bija gan valstī zināmi profesori, gan dažādu izglītības iestāžu vadītāji un pedagogi. kuri iepazīstināja gan ar jaunākajām pedagoģijas un psiholoģijas atziņām, gan ar savu darbā iegūto pieredzi,. Sadarbojoties Latvijas Universitātei, universitātes Reģionālajam centram, Cēsu novada pašvaldībai, Cēsu Bērzaines pamatskolai - attīstības centram un LU Cēsu filiālei, tika nodrošināta sekcija par iekļaujošo izglītību.

Katras sekcijas izskaņā referenti sniedza plašajai auditorijai arī atbildes uz jautājumiem.

 Patiess prieks par kuplo apmeklētāju skaitu. Plenārsēdē piedalījās vairāk nekā 250 klausītāju, sekcijās - ap 85. Viss darbs notika platformā Zoom

Dalīties